Dit moet je zeker weten over de snorfietsverzekering

Er zijn uiteraard heel wat mensen die er op een bepaald moment voor gaan kiezen om een zogenaamde snorfiets aan te kopen. Voor een dergelijk voertuig geldt dat ze wettelijk verplicht over een bepaalde verzekering dient te beschikken. Het betreft hier dan ten minste om een WA-verzekering die verantwoordelijk is voor het dekken van de schade die ontstaat aan derden en waar jij voor verantwoordelijk bent. Bij het afsluiten van een snorfietsverzekering kan er in de praktijk in ieder geval voor worden gekozen om een keuze te maken tussen een relatief uitgebreid aantal dekkingen. Benieuwd wat er nu precies voor jouw snorfiets de meest interessante verzekering is? Dan is verder lezen alvast meer dan de moeite waard te noemen.

Waarom een snorfietsverzekering afsluiten?

Laat ons in eerste instantie even kijken waarom het afsluiten van een snorfietsverzekering zo belangrijk en interessant is. Om te beginnen moet er rekening mee worden gehouden dat er sprake kan zijn van een wettelijke verplichting. In dat geval betekent dit dat je minstens een verzekering voor je snorfiets dient af te sluiten welke schade indekt aan derden. Heb je dus met andere woorden een ongeval en ben jij daarvoor verantwoordelijk? Ontstaat er door dit ongeval (blijvende) schade aan een betrokken partij? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat de WA-verzekering daarin tussenkomst zal verlenen. Let er wel voor op dat er mits de gewone WA-verzekering op geen enkele manier schade ingedekt zal worden die ontstaat aan derden. Hier moet je wel aandachtig voor zijn.

Welke dekkingen zijn er voor snorfietsen?

Vergelijkbaar met bijvoorbeeld een verzekering voor motors of moto’s geldt ook voor de snorfiets dat je een keuze kan maken uit drie verschillende soorten polissen. Om te beginnen is er de zogenaamde WA-verzekering. Het gaat in dit geval om een polis die zich enkel en alleen maar richt op het dekken van de schade die door jou wordt aangericht aan derden. De schade die de eigen snorfiets zal oplopen zal dus met andere woorden niet worden ingedekt. Wil je dat wel? Dan kan je in eerste instantie kiezen voor het afsluiten van de zogenaamde WA+ beperkt casco snorfietsverzekering.

In het geval van een WA+ beperkt cascoverzekering is het zo dat er boven op de standaard WA-verzekering voor wordt gekozen om twee aanvullende dekkingen te voorzien. Het betreft hier dan om te beginnen om een dekking voor geleden brand- of explosieschade, maar wat bovendien ook te denken van schade als gevolg van een diefstal? Deze dekkingen twee extra dekkingen kunnen in de praktijk voor veel mensen zomaar eens een behoorlijke wereld van verschil betekenen.

Wanneer kies je voor een allrisk snorfietsverzekering?

De meest complete snorfietsverzekering welke er kan worden afgesloten is de zogenaamde allriskverzekering. Zoals de naam je al aangeeft voorziet deze verzekering in een dekking voor alle verschillende vormen van schade waarmee je geconfronteerd kan worden met betrekking tot je snorfiets. Je dient er alleen maar rekening mee te houden dat de schade (uiteraard) niet opzettelijk mag zijn veroorzaakt. Het afsluiten van een allrisk snorfietsverzekering is in het bijzonder interessant voor mensen die beschikken over een dure snorfiets evenals voor zij die van plan zijn om met die snorfiets hel wat kilometers af te leggen. Kan jij je vinden in één van deze situaties? Dan zal de allriskverzekering voor jouw snorfiets dus wellicht de meest interessante keuze zijn.

Hoe beperk je de premie van de snorfietsverzekering?

Het afsluiten van een snorfietsverzekering is dus iets waar je in de praktijk maar moeilijk onderuit zal kunnen komen. Veel mensen hebben hier op zich ook niet meteen een groot probleem mee. Wel kan er in de praktijk worden vastgesteld dat het voor veel mensen van belang is om de premie die verbonden is aan deze verzekering zoveel mogelijk te drukken. Wat dit betreft kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om rekening te houden met enkele zeer belangrijke bespaartips die we voor jou hebben verzameld. Benieuwd wat deze bespaartips zijn? Dan is het van belang om verder te blijven lezen.

Vergelijk de verschillende snorfietsverzekeringen op de markt

Besparen op het afsluiten van een snorfietsverzekering betekent in eerste instantie dat je er goed aan doet om een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende soorten verzekeringen waarvan sprake is. Zoals eerder op deze pagina al even werd aangehaald is het namelijk zo dat je eveneens bij het verzekeren van een snorfiets een keuze kan maken tussen verschillende mogelijkheden. Heb jij voldoende aan de WA-verzekering? Dan kan je op deze manier rekenen op een voordelig prijskaartje. Is het voor jou echter van belang om te kunnen rekenen op de meest uitgebreide dekkingen? Dan zal je wellicht de voorkeur willen geven aan het afsluiten van een meer uitgebreide snorfietsverzekering.

Let goed op de dekkingen die echt interessant voor je zijn

In lijn met bovenstaande informatie ligt het feit dat je, je altijd de vraag moet stellen over welke dekkingen jouw snorfietsverzekering dient te beschikken. Voor heel wat mensen zal wellicht gelden dat ze voldoende zullen hebben aan de dekkingen die worden verleend door de WA-verzekering. Voor anderen zal echter gelden dat ze alleen maar voldoening zullen kunnen nemen met eveneens een dekking voor schade die ontstaat aan de eigen snorfiets. Hoe uitgebreider jouw dekkingen in de praktijk zullen zijn, des te hoger de verzekeringspremie zal komen te liggen. Dit is uiteraard iets waar je als verzekeringnemer maar wat graag rekening mee zal willen houden.

Controleer of je de snorfietsverzekering in een bundel kan laten opnemen

Ga je er finaal voor kiezen om jouw snorfietsverzekering af te sluiten bij de verzekeraar waarbij je al over verschillende andere verzekeringen beschikt? In dat geval is het altijd de moeite waard om even na te vragen of je deze verzekeringen mogelijk niet kan bundelen. Behoort dat tot de mogelijkheden? Dan is het zo dat je daarbij kan rekenen op twee voordelen, namelijk:

  1. Het praktische voordeel van slechts één premie te moeten betalen;
  2. Vaak is er ook sprake van een soort van kwantumkorting op de verzekeringspremie;

Door de verschillende verzekeringen waarover je beschikt bij één en dezelfde verzekeraar te bundelen kan er in de praktijk voor worden gezorgd dat je dus duidelijk aanspraak kan maken op verschillende voordelen. Dit geldt dus zeker niet alleen maar voor je snorfietsverzekering, maar mogelijk ook voor de verschillende andere verzekeringen die je hebt afgesloten via Alpina.nl. In ieder geval, het uitvoeren van een vergelijking is altijd interessant voordat je een nieuwe verzekering af gaat sluiten, maar het is zeker niet interessant om je bestaande verzekeraar over het hoofd te zien, integendeel.

Voeg jouw artikel toe op Kompozer

Plaats een reactie