8 Manieren Om Geld Te Besparen In 2022

Het leven word duurder en duurder. Eerst hadden we de coronacrisis en met de huidige oorlog in Oekraine schieten ook de prijzen van veel grondstoffen omhoog.

Dat maakt het voor veel mensen er niet makkelijker op. Besparen op je uitgaven is in deze tijd voor een grote groep dus erg waardevol. Maar hoe kun je slim besparen op de kosten?

We geven je 8 manieren om direct geld uit te sparen.

8 manieren om nu geld te besparen

1. Vergelijk vaste lasten zoals verzekeringen

Bepaalde kosten kun je niet vermijden, zoals je zorgverzekering. En als je auto rijd zit je met een autoverzekering, met een huis heb je de inboedelverzekering etc.

Veel mensen nemen zo’n verzekering en kijken daar vervolgens niet meer naar om en blijven zo jarenlang klant van de gekozen verzekeraar. En dat is zonde. Want door regelmatig het aanbod te vergelijken zul je ontdekken dat concurrerende verzekeraars soms een interessanter aanbod hebben dan je huidige verzekeraar.

In zo’n geval is het slim om over te stappen. Daarmee kun je al snel een paar tientjes tot honderd euro per jaar besparen.

2. Maar ook je mobiele abonnement

Als ergens slim geld op bespaard kan worden dan zijn het wel mobiele telefoonabonnementen. Providers smijten met aanbiedingen om maar zoveel mogelijk klanten binnen te halen en daar kun je als consument van profiteren.

Veel mensen nemen standaard een 2-jarig abonnement omdat deze een iets voordeligere maandprijs hebben dan 1-jarige abonnementen. Toch is het slimmer om voor een 1 jarig abonnement te kiezen.

Waarom dat zo is?

Je betaald misschien 2 tot 4 euro meer per maand, echter kun je na een jaar alweer voor een nieuw aanbod gaan wat meer voordeel oplevert dan 2 jaar lang 2 euro per maand te besparen.

3. Water drinken in plaats van frisdrank

Buiten het feit dat frisdrank ongezond voor je is, is het ook erg duur. Je betaalt de hoofdprijs voor water met koolzuur en bergen suiker en andere stoffen.

Water is vele malen goedkoper, beter tegen de dorst en veel gezonder voor je. Daarnaast heb je minder last van energie dips die worden veroorzaakt door de suiker.

Oh, en je bespaard ook op de kosten van de tandarts. šŸ˜‰

4. Ruim je huis op & verkoop spullen die je niet meer gebruikt

Niet echt een bespaar tip maar wel eentje die je zomaar extra cash kan opleveren: je huis opruimen en spullen verkopen die je niet meer gebruikt.

We hebben nogal de neiging om spullen op de zolder, in de garage en andere plekken te verzamelen. Jarenlang, ook al gebruiken we ze niet meer.

Je doet jezelf een groot plezier door minstens 1x per jaar je huis flink op te ruimen en spullen weg te doen die je niet meer gebruikt. Zo hou je Ć©n meer ruimte over en je krijgt er nog cash voor terug.

5. Koop houdbare producten in groot/bulk verpakkingen

Veel producten zijn in groot/bulkverpakkingen voordeliger dan los. Profiteer hiervan met houdbare producten. De besparingen zijn meestal minimaal maar over een heel jaar geteld kom je al snel op tientallen euro’s uit.

6. Gebruik Black Friday slim voor producten die je het hele jaar gebruikt

Met Black Friday word je overladen met dikke kortingen. Iedereen koopt massaal nieuwe TV’s, kleding, schoenen en andere luxe spullen. We begrijpen het, de verleiding is groot. Maar ook ‘normale’ producten zijn steeds vaker in de aanbieding op deze dag.

Profiteer daarvan door voor een jaar aan tandenpasta, shampoo en andere dagelijkse producten in te slaan met mega kortingen. Zo bespaar je door het jaar heen vele euro’s.

7. Droog je was met een wasrek in plaats van de wasdroger

Een wasdroger kan een echte energie vreter zijn. Door (een deel van) je was op een wasrek te drogen kun je hier forse besparingen op doen.

En tijdens de lente- en zomer kun je je was natuurlijk buiten drogen.

8. Annuleer abonnementen die je amper gebruikt

We leven steeds meer in een abonnementen economie. Netflix, Videoland, onderhoudsabonnementen.. noem maar op.

Ondanks dat alle abonnementen geld kosten zijn we vaak te lui om het op te zeggen. Of kickt de FOMO in: misschien wil ik er nog wel gebruik van maken.

Gewoon opzeggen die handel als je er geen gebruik van maakt. Zo bespaar je het snelste geld. Opnieuw aanvragen kan altijd nog mocht je er weer gebruik van willen maken.

Categorieƫn Geld

Voeg jouw artikel toe op Kompozer

Plaats een reactie