Formule 1 2022: De Highlights Voor Dit F1 Seizoen

Het nieuwe Formule 1 seizoen van 2022 staat op het punt om te beginnen. Met Max Verstappen als kersverse wereldkampioen (en de eerste Nederlandse F1 kampioen ooit) én nieuwe regels voor de auto’s op z’n zachts gezegd spannend te noemen.

Wat gaan we dit jaar allemaal zien en meemaken? We blikken vooruit.

Opnieuw Max Verstappen Vs. Lewis Hamilton

Na een bloedstollende strijd in 2021 waar Max Verstappen in de allerlaatste ronde Lewis Hamilton versloeg zal deze strijd ongetwijfeld in het 2022 seizoen doorgaan.

Max wil tenslotte zijn titel verdedigen en Lewis Hamilton jaagt op zijn 8e titel. Iets wat nog niet eerder is voorgekomen in de Formule 1.

Gaat Max weer zo’n ijzersterk seizoen rijden? Of is Lewis hem te slim snel af en vergaart hij zijn lang gekoesterde 8e titel? Hoe zullen de auto’s van beide coureurs zijn, nu deze compleet vernieuwd zijn?

Spannend word het hoe dan ook!

Compleet nieuwe auto’s met andere filosofieën

In 2022 gaan we compleet nieuwe auto’s volgens nieuwe reglementen en filosofieën zien. Deze nieuwe regels zijn erop gericht dat auto’s minder vuile lucht veroorzaken en elkaar zo beter kunnen volgen zodat er weer close-racing gedaan kan worden.

Alhoewel de demo-auto van de Formule 1 er vorig jaar nogal anders en (te) futuristisch uitzag zijn de resultaten van de teams indrukwekkend. Alle auto’s op de grid hebben een prachtige livery en zien er goed uit.

Naar onze mening springt zeker de Ferrari F-75 eruit met zijn agressieve look.

Meer teams zullen zich vooraan melden in de strijd

Als gevolg van de nieuwe regels voor auto’s wat close-racing moet bevorderen zijn de verwachtingen dat meerdere teams zich in de strijd voor de top 3 zullen melden, waaronder Ferrari en McLaren.

Of we dit elk race weekend gaan zien is nog de vraag maar ze gaan zeker vaker vooraan meedoen en een paar overwinningen pakken.

Wederom 3 sprintraces

Na een test met 3 sprintraces in 2021 zullen ook in 2022 wederom 3 sprintweekenden plaatsvinden. Het originele idee was om 6 sprintraces te houden, echter waren meerdere teams hierop tegen en zijn het er uiteindelijk 3 geworden.

Voeg jouw artikel toe op Kompozer

Plaats een reactie